IP kamera működése, előnyei, IP alapú megfigyelő rendszer

Hikvision IP kamerák

Ide kattintva megtekintheti forgalmazott IP kameráinkat.

Mielőtt bemutatnánk az általunk forgalmazott IP kamera márkákat, néhány szóban elmagyaráznánk miben is tér el a hagyományos analóg biztonsági kamera megfigyelő rendszerek világától.

Az IP kamera működésének lényege:

Az IP kamerák a rögzítendő képet már önmagukban digitális formában kódolják majd azt a kialakított informatikai hálózaton és az interneten keresztül továbbítják a világ bármely pontjára, így akár okostelefonunk képernyőjére is. A megfigyelt területről küldött képeket Ön azonnal, élőben megtekintheti, vagy akár rögíztheti is. Ebből adódik az IP kamera legnagyobb előnye, hiszen a mai korszerű internetes megoldásoknak köszönhetően nem szükséges a megfigyelni kívánt területen rögzítő egységet elhelyezni. Így elkerülhetjük a megfigyelő rendszerek telepítésénél gyakran felmerülő kérdését: Mi történik ha a betörés során elviszik a digitális rögzítőt?!

Az IP kamerák választéka egy igen színes skála, megtalálhatóak belőlük a hagyományos beltéri, dome, speeddome, kültéri, PT, PTZ, bullet és rejtett kivitelek. Néhány típusuk alkalmas a két irányú hangátvitelre, SD kártyás rögzítési lehetőséggel rendelkezik és táplálható hálózati kábel segítségével (POE). Elmondhatjuk tehát, hogy az IP kamerák gyakorlatilag minden igényt kielégítő megfigyelő rendszer alapanyagok. Természetesen felmerül a kérdés, hogy a számítógépes hálózaton bárki hozzáférhet-e az üzemelő IP kamerákhoz. A válasz nem! Az általunk forgalmazott összes IP kamera típus, jelszavas védelemmel és titkosítással van ellátva.

IP kamera alapú megfigyelő rendszerek

Az IP kamerák távoli rögzítés esetén az internet kapcsolat feltöltési oldalát használják, ezért fontos tudni, hogy milyen internetkapcsolatra lesz szükség a kamerák szerelése során, amennyiben nem helyi hálózaton rögzít. Egy IP kamera

Hikvision IP szett

Ide kattintva megnézheti teljes rendszerkínálatunkat!

minimális sávszélesség igénye kb. 100 kB/s  de HD megapixel kamerák esetén a folyamatos élőkép átviteléhez a legjobb képminőségben szükséges lehet akár a 4 MB/s feltöltési sávszélesség is. Természetesen ezek az értékek a képkocka / másodperc (FPS) szám csökkentésével illetve a képminőség rontásával csökkenthetőek, amennyiben nem áll rendelkezésre megfelelő sebességű internetkapcsolat a telepítés helyszínén. A kamerák beállításai egyesével is változtathatók, így lehetővé téve a legoptimálisabb beállítások használatát.

Megfigyelő rendszer és rögzítés (az IP kamerák képeit jelenleg négy módon rögzíthetjük):

  • SD kártyára (amennyiben az eszköz támogatja) – nem biztonságos, kevés esetben javasolt mód
  • Rögzítő szerver számítógép és szoftver használatával – a legelterjedtebb megoldás, nagyobb rendszereknél javasolt
  • NVR vagy NAS segítségével – kisebb rendszereknél javasolt
  • Partner cégünk szerverein – sok előnnyel jár, távoli rögzítéssel

Elbizonytalanodott melyik módszer a legkézenfekvőbb Önnek? Mi segítünk, hívjon bennünket bizalommal. Elérhetőségeinket a Kapcsolat menüpont alatt találja.